Οικολόγοι…

2 07 2007

Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι πολύς κόσμος το παίζει οικολόγος. Σε άσχετη φάση όμως είχα και 2-3 άλλες αφορμές να γράψω για το θέμα των υβριδικών αυτοκινήτων…

Μας νοιάζει η κατανάλωση του καυσίμου πόσο μολύνει ή η δημιουργία του καυσίμου πόσο μολύνει; Σκέψου λίγο το εξής.

Το πετρέλαιο δεν μολύνει στην εξόρυξη του αλλά μολύνει στην κατανάλωση του.

Ο Ηλεκτρισμός μολύνει 100 φορές περισσότερο στην δημιουργία του (λιγνίτης, πετρέλαιο (!!!)) και καθόλου στην κατανάλωση.

Εγώ σκέφτομαι το περιβάλλον χωρίς να τα ρίχνω όλα στα αυτοκίνητα. Τα αεροπλάνα δηλαδή είναι οικολογικά; Οι πόλεμοι είναι οικολογικοί; Τα ρούχα μας είναι οικολογικά; Μόνο εγώ εντοπίζω ότι για την κατάντια μας δεν φταίει το αυτοκίνητο;

Η οικολογία άπλα έγινε μόδα και είναι ακριβή όπως όλα τα μοδατα πράγματα. Πάρε ένα toyota prius με 27000 euro απλά για να είσαι μοδατος σαν τον Παπανδρέου…


^ Πάρε λίγο ρεύμα για το αμάξι σου.

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

4 07 2007
The Blue Wizard

E μάλλον θα ‘πρεπε να ψάχνουμε για εναλλακτικούς τρόπους επεξεργασίας του πετρελαίου δηλαδη – αλλά φαίνεται οτι ο προυπολογισμός καλύπτει κυρίως τα στρατιωτικά project.

7 07 2007
rachmaninov

Ανακύκλωση…

19 11 2007
arlekinos

Έχεις απόλυτο δίκιο ότι έχει γίνει μόδα…Το χειρότερο είναι ότι η οικολογία έχει πάρει επικίνδυνες μορφές μέσα στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.
Πάρε για παράδειγμα το live earth…Σκέτη διαφήμιση για τις δισκογραφικές. Το πρόβλημα ξέρουν πως θα λυθεί,με την υπάρχουσα και αυξανόμενη ισχύ της πυρηνικής ενέργειας, ας μη γελιόμαστε.

19 11 2007
RooF

Όντως η πυρηνική ενέργεια είναι μια λύση αλλά ο κόσμος φοβάται (αδικαιολόγητα ίσως) ένα νέο chernobil. Άσε που σκόπιμα οι μεγάλες ενεργειακές δυνάμεις δεν αφήνουν έτσι απλά μια χώρα να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο για να μην χάσουν τους πελάτες τους..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: